Miért van az, hogy csak nagyon ritkán nyersz a szerencsejátékokon? Milyen görbét ír le a tükröződő fény a reggeli kávénkon? Hogyan lehet levelet írni úgy, hogy a címzetten kívül senki más ne tudja elolvasni?
Online matektáborunkban a fentiekhez hasonló kérdések mentén igyekszünk felvillantani a matematika szépségét, tisztaságát és hasznosságát. Nem fogunk trigonometrikus egyenletrendszereket megoldani és integrálni sem, hacsak nem kéritek. Nem lesz szükség másra, csak képzelőerőre és vállalkozó kedvre. Az itt elsajátítható, illetve formálódó szemlélet és képességek mégis jól jöhetnek a következő matek dolgozatnál csakúgy, mint banki ügyintézéskor, sportfogadáson és az élet számos más területén.

A kurzus tematikája

Heti rendszerességgel, minden lecke a hét elején indul.
A leckék időtartama heti 1-2 óra, a feldolgozásra és megvitatásra mindenki az igényeihez és lehetőségeihez képest fordíthat időt.

Oktatásszervezés, módszerek

A kurzus online vitaindító előadásokra, prezentációkra, tananyagokra épül, ezek a kurzus során mindvégig elérhetőek lesznek. Az egyes témakörök matematikai tartalmának mélységét a résztvevők igényeihez igazítjuk. Mindvégig lehetőséget kínálunk az interaktivitásra is, a résztvevők egymást is taníthatják. A leckék közben felbukkanó, különböző nehézségi szintű feladatok megoldása fakultatív jellegű. Az érdeklődőkkel a megoldást természetesen megvitatjuk. A kurzuson elhangzottakat nem kell megtanulni, az oktatók számára a boldog hallgatóság virtuális látványa a legnagyobb öröm!

A kurzus időtartama

6 hét

Költségek

Ingyenes

Előismeretek, képzési szint

Legalább 14 éves életkor szükséges, és a legalapvetőbb általános iskolai ismeretek elegendők.

Oktató(k) Dr. Hoffmann Miklós

főiskolai tanár, a Matematikai és Informatikai Intézet igazgatója, a Matematika Tanszék vezetője

Dr. Juhász Tibor

főiskolai docens, Alkalmazott Matematika Tanszék, a Természettudományi Kar dékánhelyettese

Dr. Tómács Tibor

egyetemi docens, Alkalmazott Matematika Tanszék

Oláhné Téglási Ilona

adjunktus, Matematika Tanszék

A kurzus nyelve

Magyar

A kurzusra jelentkezni lehet

2016. március 20..

Regisztrálok