Három kiemelt, a felsőoktatásban is alkalmazható, innovatív tanulásszervezési módszerrel ismerkedhetnek meg a résztvevők online és személyes bekapcsolódási lehetőséggel. Az első blokk a tükrözött osztályterem (flipped classroom) lehetőségeit mutatta be, a második a játékosítás (gamification) kereteit járta körül, a harmadik pedig a digitális történetmesélést (digital storytelling) helyezte középpontba. Az előadások bemutatták az egyes módszereket, illetve ezek felsőoktatási alkalmazhatóságát. A személyes gyakorlati foglalkozásokon, jó gyakorlatokra építve, a résztvevők különböző kurzustípusokra alkalmazhatták a tanultakat. A kurzus rövid online vitaindító előadásokra épült, amelyeket a későbbiek során felvételről is meg lehetett tekinteni. Az online előadásokat követően személyes, kontaktképzésre és műhelyekre is sor került, amelyek keretében az online - inkább elméleti jellegű - előadások gyakorlati oldalát ismerhették meg a résztvevők. Ezen az online csoportfelületen az egyes módszerek felhasználhatóságával kapcsolatos megbeszélés, vita, illetve a csoportmunkák tapasztalatainak a továbbgondolása zajlik.

A kurzus tematikája

I. blokk: A tükrözött osztályterem

II. blokk: Gamification

III. blokk: Digitális történetmesélés

Oktatásszervezés, módszerek

A kurzus rövid online vitaindító előadásokra épül, amelyeket a későbbiek során felvételről is meg lehet tekinteni.
Az online előadásokat követően személyes, kontaktképzésre és műhelyekre is sor kerül, amelyek keretében az online - inkább elméleti jellegű - előadások gyakorlati oldalát ismerik meg a résztvevők.
Az online előadásokra és az offline műhelyekre együtt és külön-külön is lehet jelentkezni. Az online felületen a résztvevőknek lehetőségük nyílik a témákkal kapcsolatban egymással és a témagazdával konzultálni, eszmét cserélni. Az offline műhelyekre való jelentkezéseknél – túljelentkezés esetén – előnyt élveznek azok, akik mind a 3 offline műhelyen részt vesznek és az online felületen is.

A kurzus időtartama

4 hét

Költségek

Ingyenes

Előismeretek, képzési szint

A kurzusra elsősorban felsőoktatásban dolgozó szakembereket várunk.
A kurzus bárki számára nyitott, nem szükségesek hozzá előismeretek.

A kurzus nyelve

Magyar

A kurzusra jelentkezni lehet

2014. november 3..

Regisztrálok